Llenties amb xoriç vegà AlterVizo
4 persones
1 paquet d‘AlterVizo
3 cullerades d’oli d’oliva
1 ceba
2 porros
3 pastanagues
2 patates mitjanes
400 g llenties pardines o caviar cuites al natural (en conserva)
1 fulla de llorer
4 branquetes de julivert
Sal
Pas a pas:
1. Pela totes les verdures, renta-les, pica la ceba i fregeix-la 10 minuts a foc mitjà-baix en una olla amb l’oli calent i un polsim de sal.
2. Talla els porros i les pastanagues en rodanxes amples, esqueixa les patates en trossos mitjans, renta les fulles de julivert, eixuga-les i pica-les, i reserva-ho.
3. Afegeix totes les verdures i el llorer a l’olla, salta-ho tot plegat 5 minuts, cobreix-ho amb aigua fins a superar el nivell de les verdures dos dits, abaixa el foc, rectifica el punt de sal, cobreix-ho i deixa-ho coure 25-30 minuts depenent del gruix de les verdures.
4. Afegeix les llenties a l’olla i barreja-ho tot. Si t’agraden caldoses afegeix-hi una mica més d’aigua o brou. Separa tres o quatre trossos de patata i tres o quatre més de pastanaga, esclafa’ls amb una forquilla i afegeix-los a l’olla per donar cos al guisat, i talla en rodanxes l’AlterVizo.
5. Apuja el foc. Quan arrenqui el bull afegeix-hi l’AlterVizo, cou-ho 2 minuts, escampa-hi el julivert per sobre i serveix-ho.
• Esqueixar les patates és un truc antic que es fa servir perquè les patates treguin el midó i així l’estofat tingui més cos.
• Consisteix a fer un petit tall a la patata i, sense retirar el ganivet, fer alçaprem fins que la patata s’esqueixi i se’n separi un tros.
• Els trossos queden irregulars. En aquest cas t’aconsellem que siguin de la mida d’un mos per reduir el temps de cocció.
Xoriç 100% vegà, amb tot el sabor i la textura del xoriç d’origen animal, però amb un perfil nutricional més saludable. Fet amb pebre vermell de la Vera que l’hi proporciona un sabor únic i autèntic.
És font de proteïnes, ferro i vitamina B12.
L’AlterVizo ofereix múltiples formes de degustació, descobreix-les a continuació.
INFORMACIÓ NUTRICIONAL | per 100 g |
---|---|
VALOR ENERGÈTIC | 1300 kJ / 311 kcal |
GREIXOS | 18.0 g |
DELS QUALS SATURATS | 2.5 g |
HIDRATS DE CARBONI | 19.0 g |
DELS QUALS SUCRES | 3.5 g |
FIBRA ALIMENTÀRIA | 6.0 g |
PROTEÏNES | 14.0 g |
SAL | 1.7 g |
MÉS ALTER RECEPTES